Hjemmelaget syltetøy, lagd litt sunnere.





Hei, alle søte dere som kikker innom.

 I dag våknet jeg til en et fint lite hvitt lag på bakken, er ikke helt klar for vinteren men når blir man det..

Som trøst tok jeg opp høstens "selvfangede" bær og lagde syltetøy med tanke på ferske vafler, fyr i ovnen og nybrygget kaffe

 

 

Og hvorfor ikke lage det selv, mye sunnere enn kjøpt syltetøy som er fulle av hvitt sukker og E stoffer. 

Høstens bær er rene antioksidant bombene, fulle av vitaminer og smak.

 




Blåbær fra nord Norge plukket med kjærlig hånd,

er blant 5 på topp over matvarer med mye antioksidanter.

Det finnes også studier som viser at bæret kan motvirke kreft og senke innholdet av kolestrol i blodet.

Og nu lurer du kanskje på oppskriften, men gjør det enkelt.

Ta mengde blåbær du vil bruke, smak det til med søtningsstoffet du ønsker bruke, skvis til fersk sitronsaft i og bland i eventuell tykningsmiddel.. Jeg lager litt av gangen , blander det halvtint og spiser det ganske så umiddelbart.

Jeg bruker søtningsmidlet Tagatesse etter å ha prøvd det meste av søtningsmidler. Tagatesse er ganske søtt så bruk halv mengde i forhold til vanlig sukker. Det blir utvunnet av laktose, som vi finner i meieriprodukter, smaken er naturlig og god, og kan sammenlignes med ekte sukker.

Tagatose er et nytt naturlig søtningsmiddel med veldig lav GI og 60 % mindre kalorier enn sukker..

Kun 15-20 % av Tagatose blir tatt opp i kroppen, det har derfor liten påvirkning på blodsukkeret og insulinnivået. Og har en glykemisk indeks på 2, og er dermed godt egnet ved lavkarbohosthols, for diabetikere som meg selv, og for de som ønsker gå ned i vekt.

Det samme gjelder bringebærsyltetøyet, smak til med tagatesse og skvis til sitron for litt syre i syltetøyet.. Grunnet til jeg ikke oppgir noen mål er jo at vi alle har ulik smak, og trenger ulik mengde søtning for å synes det er nok søtt..

Nyt dagene folkens, håper dette er det første innlegget av mange flere fra meg, har savnet bloggingen.

Håper på mange kommentarer så jeg kan hilse på de som kikker innom <3

 



 

 

5 kommentarer

birdbay

27.10.2015 kl.14:13

Så deilig ut:) Supre bilder:) Skal ta en nærmere titt på bloggen din, den så spennende ut:)

matgladilavkarbo

27.10.2015 kl.14:20

birdbay: hei, tusen takk for at nettopp du kikket innom bloggen min. Har plages noe veldig med å få den startet opp igjen. Men sånn er det når man ikke øver seg på lang tid. Ha en flott dag videre. Skal kikke innom din blogg og.

Bina

27.10.2015 kl.15:27

Ha en super fin Tirsdag! <3 Ta gjerne en tur innom bloggen min også, det blir satt stor pris på! :)

matgladilavkarbo

27.10.2015 kl.17:33

Bina: takk for besøket, du har en fin blogg ??
Hei, vi er en nyoppstartet side som lager headere og redigerer bilder gratis, stikk innom www.espolin.net :D

Skriv en ny kommentar

matgladilavkarbo

matgladilavkarbo

50, Narvik

Jeg er en dame på 49 år, denne bloggen har ligget ubrukt nesten 2 år.. Men nå savnet jeg den, jeg bruker den fremdeles for å få inspirasjon.. Har etter tre år på lavkarbo, levd over ett år på vanlig kost med det som følger med det av sukker og høykarbo mat.. Vekten er gått opp. blodsukkeret er steget kraftig. Nu krever kroppen at jeg tar tak i livet igjen. Tilbake på den sunnere sti, jeg og kroppen min trives med å spise mindre karbohydrater i hverdagen. Så nå er det bare å ta sats.. Jeg blir å legge ut litt oppskrifter og dele llitt av mine hverdager etter hvert.

Norske blogger www.blogglink.no ToppBlogg - toppliste for bloggere
Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits