Norsk laks, sunt og godt

Heisan, nå er det lenge siden jeg sist jeg postet noe på  bloggen, Det er faktisk så lenge siden at man ikke husker helt hvordan man gjorde de ulike prosesser. Har brukt den som oppslagsverk for diverse oppskrifter, og nå begynte jeg savne selve bloggingen, det å skrive noen ord og komme i kontakt med mange hyggelig nye mennesker. .Og i tillegg kanskje klare å  inspirere til litt sunnere livsstil.

Man føler seg lettere i kroppen uten store doser med karbohydrater, og etter å ha spist alt for mye slikt prøver jeg å plukke vekk alle uvaner som bare har dryppet inn iløpet av et par år.  Vi er alle inviduelle personer som tåler ulike ting,  reagerer ulikt på diverse matvaner, og vi gjør ulike valg om hvordan vi ønsker å leve.. Vi gjør faktisk utrolig mange valg i løpet av en dag, og mange av valgene vi gjør har med hva vi putter i kroppen vår.. Har som sagt gjort mange dårlige valg og er nå klar til å gjøre gode valg igjen, som jeg vet passer min kropp, og min helse.

I det store myldret av informasjon som nettet og media flommer over med er det vanskelig å vite hva som er riktig, hvem skal man høre på? Personlig tror jeg det viktigste man kan gjøre for egen helse er å kutte kraftig ned på sukker,salt og hvitt hvetemel.  Tenk etter en dag hva du putter kroppen. 

Håper du stikker innom bloggen min innimellom, jeg kommer nok ikke med innlegg hver dag men blir å dele litt av mine dager og ikke minst mat tips.

Må nok øve meg litt, hehe..

Så dette er en test, kommer mer matnyttinge oppskrifter etter hvert.

 

 

Her er i alle fall oppskrift på mitt herlige hvitløksmør, lager ofte dobbelporsjon og legger i fryseren. Holder seg lenge.

Jeg bruker dette som tilbehør til det meste: laks, kylling, kjøtt og diverse annet.

Hvitløk-og appelsinsmør:

300 g Setersmør, romtemperert

2 fedd hvitløk, finhakket

skall av 1 appelsin, vask, tørk og rasp kun det gule skallet 

klem 1 -2 ss saft i  tillegg

litt chiliflak

rør sammen og smak til med litt havsalt og kvernet pepper

ha aluminiumsfolie med plastfolie, rull sammen til en pølse og legg i kjøleskapet. Eller i fryser, og ta opp litt av gangen.

 

 

Husk at setersmøret er salt i seg selv, så smak. 

Middagen i dag ble ovnsbakt laks, krydret med chilipulver, salt og pepper, stekte den ved 200 grader i ca 12 minutt.

Som tilbehør strimlet agurk, paprika og hvitløkssmør, mmm.

 

  

6 kommentarer

Stine Tokle

01.10.2015 kl.23:49

yummy :D

missmommy.blogg.no

01.10.2015 kl.23:59

Flott! Ser såååå godt ut:) jeg er på lavkarbo selv og trives veldig godt med det! Fint å dele erfaringer og tips/ oppskrifter:) god natt:)

matgladilavkarbo

02.10.2015 kl.19:27

Stine Tokle: hei, smakte nydelig ja ??

matgladilavkarbo

02.10.2015 kl.19:28

missmommy.blogg.no: ja ikke sant, morsomt å dele i tillegg. Lavkarbo gjør mye godt for folk ??

missmommy.blogg.no

02.10.2015 kl.19:34

Elsker lavkarbo:) effktivt og jeg får mer energi av det:) ha en god kveld

matgladilavkarbo

05.10.2015 kl.21:36

missmommy.blogg.no: ja rart at mat kan ha så stor virkning på kroppen ;)

Skriv en ny kommentar

matgladilavkarbo

matgladilavkarbo

49, Narvik

Jeg er en dame på 49 år, denne bloggen har ligget ubrukt nesten 2 år.. Men nå savnet jeg den, jeg bruker den fremdeles for å få inspirasjon.. Har etter tre år på lavkarbo, levd over ett år på vanlig kost med det som følger med det av sukker og høykarbo mat.. Vekten er gått opp. blodsukkeret er steget kraftig. Nu krever kroppen at jeg tar tak i livet igjen. Tilbake på den sunnere sti, jeg og kroppen min trives med å spise mindre karbohydrater i hverdagen. Så nå er det bare å ta sats.. Jeg blir å legge ut litt oppskrifter og dele llitt av mine hverdager etter hvert.

Norske blogger www.blogglink.no ToppBlogg - toppliste for bloggere
Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits