Herlig kos til en herlig fredag.

 

 

 

 

Fredag ! Herlig dag som skal nytes.. Eller hva sier dere, hvilken dag er deres yndlingsdag.. 

Det er meldt ekstrem vær i nord og er  spent hva som kommer, men perfekt inne vær blir det tenker jeg,  kan kanskje friste dere med noe herlig søtt og godt i dag,

 

Pai igjen sier du ?

Vel etter å ha fått denne oppskriften hos en hyggelig dame bare må jeg dele den med dere.  Nydelig sprø paibunn, fylt med vanlijekrem, epler og for å ikke glemme sjokolade.. mmmm.  

Vi feirer gebursdag i huset og slår til med en herlig pai, fylt med karbo, sukker og masse herlige kalorier som kun er en fødselsdag verdig..  Denne er perfekt til å lage flere av, putte i fryseren ha til juledessert, varm den i mikro eller i ovn.. Server med god vaniljeis og du får halleluja stemning rundt bordet..

 

 



 

Oppskrift på paibunn:

(nok til 2 paibunner)

125 g margarin

250 g sukker

- piskes hvitt

1 egg tilsettes

250 g hvetemel

1,5 ts bakepulver

- kna deigen godt sammen i en bolle og sett kaldt minst 3/4 time.

- Smør paiformer med smør før deigen trykkes ut også oppover kantene av formen.

- Prikk med gaffel.






Ha så i 1 pk vaniljekrem, denne kan kjøpes ferdig i pakke eller lage selv. Det skal 1 pk i hver pai.

2 epler (2 i hver pai, bruk syrlige grønne epler,  renskes og has i små terninger,- dette fordeles over vaniljekremen.

1 kokesjokolade , jeg brukte 100 g  70 % sjokolade, hakk smått og fordel over eplene.

- Stek p 175 grader i 45 minutter, server lunken med god vanilje is eller vaniljesaus..

Jeg laget to, puttet den ene i fryseren og den andre kom på bordet og forsvant...



 

 

Oppskrift på hjemmelaget vaniljekrem:

1 stk vaniljestang

5 dl H-melk

5 stk eggeplomme

1 dl sukker

2 ss maisenna

2 dl kremfløte

 

Fremgangsmåte:

Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha frø og stang i en kjele med melk og kok opp. Pisk godt så vaniljefrøene ikke klumper seg.

Pisk eggeplommene med sukker og maisenna i en bolle som tåler kokende vann. Ha i én spiseskje vann om det blir for tykt.Fjern vaniljestangen fra melken.

Hell det over eggeblandingen og pisk kraftig. Ha det tilbake i kjelen og varm forsiktig opp. Pisk hele tiden.Hell blandingen gjennom en sikt og la den avkjøle seg.Pisk kremfløten stiv og vend det inn.

Nyt helga folkens, stort smil fra meg til deg ;)



11 kommentarer

Nina Linea Arijana

15.11.2013 kl.09:00

det så virkelig kjempegodt ut! Takk for oppskriften! :) ha en fin helg!

Ronja <3

15.11.2013 kl.10:30

Herregud, nå ble jeg fysen på nam-nam :D

Ha en fin dag :)

matgladilavkarbo

15.11.2013 kl.21:26

Ronja: ja denne fristet til gjentakelse ;) ha en super helg videre

matgladilavkarbo

15.11.2013 kl.21:26

Nina Linea: tusen takk, bare hyggelig at det fristet. ha en super helg videre

morsmiddag

15.11.2013 kl.21:38

Du hendelse det så godt ut!

matgladilavkarbo

17.11.2013 kl.16:48

morsmiddag: denne ligger nå klar i fryseren til neste undskyldning dukker opp, hehe ;) ha e fin søndag videre

Mona

27.11.2013 kl.12:47

Ser nydelig ut :)

Streiker du paibunnen litt, før vaniljekremen has på?

matgladilavkarbo

27.11.2013 kl.20:34

Mona: nei, ikke på denne, det trenger du ikke . oppskriften er til 2 paibunner.. 1 pk vaniljekrem , 1 plate sjokolade og 2 epler til hver bunn. Lager 2 av gangen og legger den andre i fryseren... tar opp og varmer i mikro eller varmluft ved behov.. perfekt som dessert med vanilje is eller vanilje saus.. ;) lykke til

Trude

14.09.2014 kl.22:53

ser veldig god ut - fikk lyst til å prøve denne.

OSLOFRU

20.10.2014 kl.21:21

Å men Mums <3

erikairenesorqvist

02.02.2015 kl.23:47

Takk for oppskriften! Har aldri sett noe som ligner på dette :)

Skriv en ny kommentar

matgladilavkarbo

matgladilavkarbo

49, Narvik

Jeg er en dame på 49 år, denne bloggen har ligget ubrukt nesten 2 år.. Men nå savnet jeg den, jeg bruker den fremdeles for å få inspirasjon.. Har etter tre år på lavkarbo, levd over ett år på vanlig kost med det som følger med det av sukker og høykarbo mat.. Vekten er gått opp. blodsukkeret er steget kraftig. Nu krever kroppen at jeg tar tak i livet igjen. Tilbake på den sunnere sti, jeg og kroppen min trives med å spise mindre karbohydrater i hverdagen. Så nå er det bare å ta sats.. Jeg blir å legge ut litt oppskrifter og dele llitt av mine hverdager etter hvert.

Norske blogger www.blogglink.no ToppBlogg - toppliste for bloggere
Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits