Elisabeth`s kyllingpai kanskje ?

Tirsdag allerede og i morgen er det lille lørdag, en fin dag å lage denne herlige retten på kanskje ?
 

Nydelig nydelig kyllingpai, og som tilbehør en god salat med myk smakfull advokado og solmodne tomater, passer til middag, god mat pakke, vertinne gave

eller kanskje som jeg til symøte.. MIne venner fortjener kun det beste og dette er en veldig god pai, lover .

Legger ut oppskrift for både lavkarbo paibunn og vanlig, så har dere mulighet å velge.

 


 

 

Oppskrift på Elisabeth`s karrikyllingpai

 

Lavkarbo paibunn:

3 egg

100 g philadelfia naturell

45 gram pofiber (kjøpt på helsekost)

litt salt

1 ts bakepulver

Pisk sammen eggeplommer og ost, pisk deretter hviten stiv og tilsett osten og eggeplommene.

Vend inn pofiber,salt og bakepulver

Smør paiformen ( 24-27 cm ) og fordel deigen jevnt.

Forstek den så på 200 grader i 6 minutter.

 

 

 ----------------------------------------------------------------------------------------------------- 



Paibunn:

125 g smør

3 dl hvetemel

2 ss kaldt vann

- smuldre romtemperert smør sammen med hvetemel, tilsett vann og arbeid deigen raskt sammen, sett kaldt en halv time.

- Smør så en paiform og klem ut deigen raskt ut og opp i kantene.

- Prikk deigen med en gaffel

Stek paibunnen på 200 grader midt i ovnen, i 15 minutter.

 



 

Karrikylling fyll:

3 kyllingfilet, skjær i små terninger.

1 gul løk, hakket i små terninger

1/2 stor rød paprika, (eller 1 liten )

- Stek kylling bitene, raskt gylden i varm panne med litt olje.

- 2 ss smør , ha i pannen og stek løk og paprikaen sammen med

2 ts karri, dette får frem karri smaken

når løken begynner å mykne, ha i

1 stor spiseskje hvetemel (til tykner)

2 dl kyllingbuljong

1 dl creme fraiche

- Kok det hele sammen, og smak til med salt og pepper.

- Bland i kyllingen, kok sammen litt.

Ha blandingen i paiskallet, deretter

stek ca 150 - 200 g bacon i strimler og ha det på toppen.

 





 

Stek hele paien på 170 grader i 20 minutter med vanlig deig, lavkarbopaien trenger nok mindre steketid, ca 10 minutter.

Nydelig sprø paibunn, karrikylling og masse stekt bacon, som tilbehør en nydelig advokado salat, og om du vil godt brød til.. Ikke mye igjen av denne etter servering nei ;)



 

Elisabeth`s advokadosalat:

En håndfull isbergsalat fint strimlet

2 advokado renset og skjært i terninger

2 store bifftomater i terninger,

2 klyper med havsalt

kvern litt nykvernet svart pepper over og sprinkle med

God olivenolje.

Dette er greit å gjøre rett før salaten skal spises slik at advokadoen ikke blir brun og salaten blir slapp av oljen.



 

 

En koselig kveld med gode venner og god mat er jo bare så herlig , er dere ikke enig ?

 

 



 

Ha en herlig dag folkens, nyt dagen, den kommer ikke igjen <3

 



 

9 kommentarer

Lilli

12.11.2013 kl.16:38

Hørtes veldig godt ut :)

Silje

12.11.2013 kl.17:01

mmmm.. det såg veldig godt ut.. jeg tror jeg må prøve dette en dag =)

deveny

12.11.2013 kl.17:17

mmmmm.....heldigvis så har jeg spist....ellers så hadde jeg blitt utrolig sulten av bildene dine....:-)

gretashobby

12.11.2013 kl.17:36

Den såg veldig god ut. Kanskje vi prøver den på søndag etter at vi er heime att fra Bergen

matgladilavkarbo

12.11.2013 kl.18:19

gretashobby: så fint det fristet ;) smakte godt og ble godt mottat på symøtet mitt.. Var faktisk ingenting igjen av den.. ha en fin dag videe

matgladilavkarbo

12.11.2013 kl.18:19

deveny: så bra ;) tusen takk, ha en strålende dag videre

matgladilavkarbo

12.11.2013 kl.18:20

Silje: ja dette var en flott rett både til hverdags og fest ;) hyggelig med kommentarer , ha en flott dag videre ;)

matgladilavkarbo

12.11.2013 kl.18:20

Lilli: tusen takk, ja denne smakte nydelig ;)

Karin Elisabeth Sundbye

15.03.2015 kl.09:22

Hei! så veldig godt ut, men jeg finner ingen opplysninger om hvor mange personer paien er beregnet til?

Hilsen Karin

Skriv en ny kommentar

matgladilavkarbo

matgladilavkarbo

49, Narvik

Jeg er en dame på 49 år, denne bloggen har ligget ubrukt nesten 2 år.. Men nå savnet jeg den, jeg bruker den fremdeles for å få inspirasjon.. Har etter tre år på lavkarbo, levd over ett år på vanlig kost med det som følger med det av sukker og høykarbo mat.. Vekten er gått opp. blodsukkeret er steget kraftig. Nu krever kroppen at jeg tar tak i livet igjen. Tilbake på den sunnere sti, jeg og kroppen min trives med å spise mindre karbohydrater i hverdagen. Så nå er det bare å ta sats.. Jeg blir å legge ut litt oppskrifter og dele llitt av mine hverdager etter hvert.

Norske blogger www.blogglink.no ToppBlogg - toppliste for bloggere
Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits