Ny yndlings Bacalao.

 

 

Klikker meg inn for riktig ha en rolig stund for meg selv, og legge ut et blogg innlegg,( ja alt for lenge siden sist).. Men av og til , skjer , -bare livet ;)

Vel, hva skuer mine øyne : Nesten 900 lesere på en dag , du store min tid så hyggelig, tusen takk alle som kikker innom, føler meg herved motivert for å fortsette blogging, sååå hyggelig at lille meg kan friste med mine retter..  Legg gjerne igjen en kommentar innimellom så jeg kan takke dere personlig ;)

 

Til helga kanskje, ja denne retten går jeg virkelig god for. En nydelig, smakfull og ny variasjon av bacalao. ( i allefall ny for meg ;)).  Med is, sne og mørket kommer god mat godt med som trøst.

Bacalao  passer perfekt til mørke kvelder med noe rødt i glasset og levende lys på bordet. Gode venner rundt bordet, eller en romantisk middag for to.

 

Jeg er så heldig å fått skikkelig hjemmelaget klippfisk fra Andøya og den smakte helt fortreffelig..  

Fant Hellstrøms oppskrift på nettet og med noen små justeringer må jeg si at dette ble en innertier i allefall i dette hjemmet..

 

 

 

Bordet dekket for to denne kvelden, og en stoor gryte med bacalao, men oppvarmet er enda bedre, - så lille lørdagen. det vil si i går onsdag  ble enda en "fest" dag. 

 

Ser godt ut, ikke sant ?

 

Klippfisk er saltet og tørket fisk, som helst produseres av torsk, men hyse, lange, brosme eller sei kan også brukes. Klippfisk er et langt mer foredlet produkt enn tørrfisk, og må ikke forveksles med denne. Tørrfisk tørkes ute i vinden, og er ikke tilsatt salt. Klippfisk tørkes nå innendørs, og er alltid tilsatt store mengder salt.

 

 Start med å legge klippfisken i vann , to dager før du skal ha den. 

 

Oppskrift på Bacalao med klippfisk fra Andøya.

(til 4 personer)

 

500 g klippfisk uten skinn og ben, vann ut i 2 dager

2 stk gul paprika

3 stk rød paprika

2 stk gul løk

2 stk fennikel

8 fedd hvitløk

1/2 chili uten frø

12 stk liten, fast potet (charlotte eller mandel)

1,5 dl olivenolje

  kajennepepper

1 potte frisk basilikum

  salt

  pepper

 

Serrano skinke til topping. 


Tilbered alt ferdig, så er det mye lettere å jobbe etter oppskriften.

- Knus hvitløksbåtene med bredsiden av kniven, strimle fennikelen, skiv potene tynt.

- Sett ovnen på 250 grader grill.  Legg paprikaene hele på matpapir sett bakeplaten høyt opp og snu paprikaene til de er godt stekt , legg de raskt i kaldt vann. Riv skallet av, fjern frøhuset og alle frøene. Strimle i tynne strimler . Ha gjerne de ulike ingrediensene i små skåler

- strimle løken i tynne ringer.

-  Finhakk chilien, tilsett mer eller mindre etter smak, men husk vi tilsetter både hvitløk og cayennepepper som tilfører styrke.
 

 

- Kok opp vann i en kjel og gi fennikelen et lett oppkok, hel av vannet og legg til sides, gjør det samme med potetskivene og legg til sides.

- Ha oliven oljen i en jerngryte sammen med hvitløk feddene, fres lett.

- Ha så fennikel, løk og potet og la syde i 20 minutter.

- Tilsett så paprikastrimlene og la syde ytterligere 20 minutter under lokk.

- TIlsett så kayennepepper, hadde ca 1/2 ts, litt pepper, (tilsatte ingen salt da klippfisken er nokså salt)

- Del fisken i serveringsstykker , legg oppå i jerngryten og la det hele syde i 20 minutter til..

Ta gryten tilsides, hakk nesten en hel potte med basilikum grovt, vend forsiktig inn.  Riv Serranoskinke  i rikelig monn over og server i gryten...

  

 

Her er det mye smak folkens... mmmm

 

 

 

 

Nydelig fisk, spreke smaker og så toppet med frisk basilikum og herlig serranoskinke..  Smaken er som baken sier vi her i nord, men dette er en av de nydeligste fiskeretter som jeg har smakt...

 

 

 Velbekommen, og ha en nydelig dag videre...<3

 

 

Snart helg folkens, så da er det bare å få klippfisken i vann til lørdag ;)Én kommentar

B Lie

04.08.2015 kl.23:23

Hei, jeg har lyst til å prøve denne oppskrifta, siden jeg har en del klippfisk som jeg har "klippet" selv. Dette ser veldig godt ut :)

Du skriver at oppskriften er for 4 personer, og at du bruker 500 gram for 4 personer. Er dette før eller etter utvanning?

matgladilavkarbo

23.09.2015 kl.17:02

B Lie: regner med at svaret kommer aaalt for seint men svarer nu i tilfelle du trenger det til en annen gang. det er før utvanning.

Skriv en ny kommentar

matgladilavkarbo

matgladilavkarbo

49, Narvik

Jeg er en dame på 49 år, denne bloggen har ligget ubrukt nesten 2 år.. Men nå savnet jeg den, jeg bruker den fremdeles for å få inspirasjon.. Har etter tre år på lavkarbo, levd over ett år på vanlig kost med det som følger med det av sukker og høykarbo mat.. Vekten er gått opp. blodsukkeret er steget kraftig. Nu krever kroppen at jeg tar tak i livet igjen. Tilbake på den sunnere sti, jeg og kroppen min trives med å spise mindre karbohydrater i hverdagen. Så nå er det bare å ta sats.. Jeg blir å legge ut litt oppskrifter og dele llitt av mine hverdager etter hvert.

Norske blogger www.blogglink.no ToppBlogg - toppliste for bloggere
Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits