Sprøstekt tirsdagsmiddag.

 

 

Hallo alle kjære lesere, har dere hatt en fin sommer ?

Det har iallefall jeg, og været her i nord norge har for første gang på flere år vært på vår side.

Vi har virkelig nydt den vakre naturen som Norge byr på, hav, fjell og sjø har fått besøk av oss, og  det har virkelig vært balsam for sjelen. Det gjør det mye lettere å gå inn i mørketiden, har allerede kjøpt inn masse stearinlys og bestilt ved, så nu kan høsten og mørket komme. Er klar for masse hygge foran peisen med lys på bordet.

 Med høsten og mørket får man også mere tid til å hygge seg inne,og kanskje å bruke mer tid på å lage god mat man kan dele med familie eller venner.

Dette en herlig rett som jeg har litt dilla på for tiden,- nemlig helstekt kylling.

Synes det smaker så mye mer enn den vanlige kyllingfileten som vi bruker mye av her i huset. Kylling kan brukes til så utrolig mye, så her er det bare fantasien som setter grenser..

Denne gangen ble tilbehøret ovnsbakt fennikel med chevrekrem.. mmmmm  

Kyllingen smaksatte jeg med salt, pepper, hvitløk og revet sitronskall, stekte den "flat", for at den skulle bli sprø på alle kanter.  Fennikelen ovnsbakte jeg til den ble herlig karamellisert i kantene og myk i midten, dette er et nydelig tilbehør til det meste og noe jeg anbefaler å prøve.

 

 

 

 

Sprøstekt hel kylling:

 

1 kylling (jeg brukte prior sin ferske) er nok til 3-4 personer

2 ss romtemperert smør

1 fedd hvitløk, fin hakket

skall av 1/2 til 1 sitron , etter størrelse på sitronen.

salt og pepper

 

Kjøper en hel rå kylling, som jeg skjærer med brødkniven ned ryggsiden, slik at du "bretter" den med brystsiden opp.

- Etter at jeg har skjært den opp, eventuellt kan du klippe den opp, -vasker jeg med på innsiden og renser den litt.

 Tørker deretter  den godt med kjøkkenpapir, salt og pepper på innsiden, legges så i langpanne,

 smør skinnet med smøret, salt og pepre den godt, strø den finhakkede hvitløken over og rasp over skall av 1/2 til 1 sitron. Stikk steketermometer inn i den tykkeste delen, ( fjernes ikke før kyllingen har "hvilt")

- Forvarm ovnen til 230 grader og stek til 80 grader, ta den ut og hvil i ca 15 minutter før du skjærer den i stykker..( det tok cirka en halv time i ovnen)

 

 

 

 

Skinnet var nydelig i smak og herlig crispy.






Ovnsbakt fennikel:

2 medium store fennikel

salt og pepper

olivenolje

Enklere kan det vel ikke bli, del fenniklene i båter, legg i ildfastform, salt og pepre og ha over olivenolje.. stek i ovnen på 200 grader i cirka 30 minutter.








 

 

Chevrekrem:

1/2 bk creme fraiche

125 g chevre ost

1 ss akasie honning

litt salt

litt pepper

Kjør sammen med stavmikser.

Smaker himmelsk og passer til det meste av kjøttretter.

 

 





Se på denne herlige fennikelen ? ser den ikke helt nydelig ut.  mmmm







Ja og her burde det ligge et bilde av hele matretten, men ble så ivrig etter å spise at det ble glemt.. 

Ha en super dag videre folkens, så hyggelig dere stikker innom bloggen min..



7 kommentarer

fruensvilje

03.09.2013 kl.12:57

velkommen innom igjen :))joda jeg har iallefall hatt en deilige sommer.No er det høst ute,men jeg elsker høsten og jeg er glad i å bruke tid på innhøsting av alt det gode naturen gir oss :)))helstekt kylling såg deilig ut,får kjøpe inn noen kyllinger neste gang jeg besøker butikken :))i dag blir det nyfisket makrell her i huset

matgladilavkarbo

03.09.2013 kl.12:59

fruensvilje: hei igjen, ja nå er vi hjemme etter å ha bodd på hytta i 4 måneder med helt elendig nett. ;) makrell er en fisk jeg aldri har fisket og laget, bare spist fra boks ;) ha en fin dag, hyggelig du kikket innom

fruensvilje

03.09.2013 kl.13:06

Om du får tak i fersk makrell så er det enkelt å lage makrell i tomatsaus selv :)),den blir bedre enn den på boks

morsmiddag

03.09.2013 kl.16:11

Du er jammen meg flink, enda en god ide fra deg :-)

matgladilavkarbo

03.09.2013 kl.18:48

morsmiddag: tusen takk, så snill du er :) ja dette er den nye festmiddagen hos meg

morsinunge

17.09.2013 kl.13:53

nå ble jeg sulten:) jeg har faktisk aldri kjøpt en hel rå kylling.. blir liksom alltid den ferdig grilla på spar...

Lipslife

19.09.2013 kl.18:46

Ooh, jippi! Har savnet denne bloggen :)

Skriv en ny kommentar

matgladilavkarbo

matgladilavkarbo

49, Narvik

Jeg er en dame på 49 år, denne bloggen har ligget ubrukt nesten 2 år.. Men nå savnet jeg den, jeg bruker den fremdeles for å få inspirasjon.. Har etter tre år på lavkarbo, levd over ett år på vanlig kost med det som følger med det av sukker og høykarbo mat.. Vekten er gått opp. blodsukkeret er steget kraftig. Nu krever kroppen at jeg tar tak i livet igjen. Tilbake på den sunnere sti, jeg og kroppen min trives med å spise mindre karbohydrater i hverdagen. Så nå er det bare å ta sats.. Jeg blir å legge ut litt oppskrifter og dele llitt av mine hverdager etter hvert.

Norske blogger www.blogglink.no ToppBlogg - toppliste for bloggere
Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits