Mandagens fisk i form.

 

Heisan alle trofaste lesere, og alle som har kikket innom bloggen selv om det for tiden går litt tid mellom innleggene..

Ble bare så glad, da jeg mange dager uten nett gikk inn på bloggen min og fikk se alle dere herlige, hyggelig lesere som hadde vært innom bloggen ;) YOU MADE MY DAY :)

 Er jo her, men prioritert andre ting som å være ute og nyte naturen, og itillegg så har nettet vært elendig. 

 

 Våren og solen har endelig kommet til nord, det har vært litt varmere,og vi har hatt litt flere soltimer, alle går rundt å smiler og har fått tilbake motet og håpet om deiligere sommerdager.  Har laget masse mat, og mat som  nesten "lager seg selv" er mine favoritter i på slike flotte dager da solen smiler til oss.

Og ingen grunn til ikke å spise sunt selv om det skal gå fort. Torsk er nok den fisken som jeg bruker mest i mine fiskeretter, denne herlig hvite og nydelig fisken er brukende til det meste og lar seg takknemlig forandres til alle mulige ulike retter.

 

 

Elisabeths torske form for fine solfylte vårdager:

( til 2 personer)

500 g torsk, deles i porsjonsstykker, salte og pepre

1/2 brokkoli i buketter

1 liten rød løk i skiver

1/2 squash i terninger

3 hvitløksfedd, hele uten skall

1/3 chili uten frø, hakket smått

2 vårløk ( om du har, disse har jeg oppi samtidig med fisken, trengs ikke stekes først.)

saft av 1/4-1/2 sitron

salt og pepper

- Fres alle grønnsakene i stekepanne med litt smør eller olje, pepre og saltes litt, hvitløkfeddene skal stekes sammen med disse, alle grønnsakene helles i en smurt ildfast form. (Stek grønnsakene litt møre)

- Legg fisken oppå grønsakene, skvis litt sitronsaft over det hele, og pepre gjerne litt ekstra.

- Stek så i 10- 15 minutter , alt etter hvor store fiskestykkene er. (når fisken flaker seg er den klar, ikke stek for lenge da blir den tørr)

 

 








Alt i ett, fisk med tilbehør, og denne gang valgte jeg å lage uten saus slik at smakene av den nydelige fisken kommer til sin rett.

Nydelig fisk, man føler seg nesten friskere etter en herlig fiskemiddag, man er lettere i kroppen etter et lett fiskemåltid enn etter et måltid med rødt kjøtt.





Nytes gjerne ute i solen ;) Velbekommen.

Legg gjerne igjen en liten kommentar da blir jeg så lykkelig .

 




14 kommentarer

Elina Waldemarsen

13.05.2013 kl.08:18

Namm, dette så godt ut! :-)

fruensvilje

13.05.2013 kl.08:21

God morgen.Der var mandagsmiddagen i boks :))dette skal jeg jammen lage i dag,mangler squash,men det gjør vel ingenting:)

tombola

13.05.2013 kl.08:50

Se torsken kommer nå!

Jørgen

13.05.2013 kl.09:01

Det så veldig godt ut :-)

Fin blogg du har!

matgladilavkarbo

13.05.2013 kl.09:01

Jørgen: tusen takk så kjekk du er ;) ha en super dag videre..

matgladilavkarbo

13.05.2013 kl.09:01

tombola: jepp, han er kommet ;) god er han også

matgladilavkarbo

13.05.2013 kl.09:02

Elina Waldemarsen: tusen takk, håper det frister, ha en fin dag videre

Synsegulla

13.05.2013 kl.09:17

Så godt å høre at det lysner :) jeg er kjempetakknemlig for at du blogger fiskeretter. Jeg sliter sånn med å få mann ( og barn) til å like fisk. Kom gjerne med flere deilige oppskrifter :)

matgladilavkarbo

13.05.2013 kl.09:34

Synsegulla: så hyggelig ;) ja vi har mye fisk på menyen så det kommer flere retter.. Har samme problemet med ungdommen her i huset , men torsk og laks har jeg klart å innføre ;)

Skribenten

19.05.2013 kl.10:25

Ååh, dette så godt ut! Sitter med vann i munnen jeg nå :))

sissel gunnerud

12.06.2013 kl.21:35

Så godt ut,fisk er og sundt samtidig som det er godt.

Tattavkvinnene

15.08.2013 kl.19:20

Det så godt ut :) Kjempefint med steg for steg bilder og tekst! Kanskje jeg skal prøve meg en dag :)

matgladilavkarbo

21.08.2013 kl.00:17

Tatt av kvinnene: takk skal du ha, ja prøv og liker ting som er enkle å lage men fremdeles har mye smak i seg. ;)

Elbjørg Røsberg

20.08.2014 kl.17:45

Hvor mange grader skal fisken stekes i?

Skriv en ny kommentar

matgladilavkarbo

matgladilavkarbo

49, Narvik

Jeg er en dame på 49 år, denne bloggen har ligget ubrukt nesten 2 år.. Men nå savnet jeg den, jeg bruker den fremdeles for å få inspirasjon.. Har etter tre år på lavkarbo, levd over ett år på vanlig kost med det som følger med det av sukker og høykarbo mat.. Vekten er gått opp. blodsukkeret er steget kraftig. Nu krever kroppen at jeg tar tak i livet igjen. Tilbake på den sunnere sti, jeg og kroppen min trives med å spise mindre karbohydrater i hverdagen. Så nå er det bare å ta sats.. Jeg blir å legge ut litt oppskrifter og dele llitt av mine hverdager etter hvert.

Norske blogger www.blogglink.no ToppBlogg - toppliste for bloggere
Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits