Fisk er sunt året rundt.

 

Hverdagene blir lett travle for alle og enhver, og mange ser på det å ha fisk til middag som noe tidkrevende som stadig må vike for kjappere og usunnere varianter som ferdig pizza, fiskepinner og pasta, men alt som kreves for å gjøre en fiskerett like kjapt er gode råvarer og litt planlegging. Handle inn dagen før og ha ingrediensene klare, Denne retten tar ikke mange minutter å legge i form og være klar til steking, i mens den steker, sett brokkolien til koking.

Fisk er godt og inneholder mange nydelige næringsstoffer, og tro det eller ei veldig kjapp og lage, og trenger ikke være innviklet i det hele tatt, bare prøv.

Torsk er min favoritt fisk, og  dag blir  det torskeform alà Elisabeth med brokkolimos..

 

 

Oppskrift på Elisabeth`s kjappe fisk i form.

(2 personer)

400 g torskefilet uten ben og skinn

1 sitron

1 biff tomat

1 rødløk

salt og grovkvernet pepper

- Del opp fisken i serveringsstykker, tørk av med kjøkkenpapir, salt og pepre. Smør en ildfastform med litt smør.

- Skjær løken i tynne ringer, og stek den myk i pannen.

- Skjær sitronen i tynne skiver og legg oppå fisken, løken oppå den og deretter skivet tomat over der igjen.

- Stek på 200 grader i ca 20  grader , litt mere om det er tykke skiver med fisk. Og som mr Lee sier det: Ta deg en trall så er maten ferdig ;)

 

Brokkolimos:

(2 personer)

1/2 brokkolibukett

2 ss setersmør

- Kok brokkolien mør, hell av vannet

- Ha i smør og smak til med salt og pepper.

- Kjør det sammen til mos med stavmixer, husk å smak til.

 



 

Norsk Torsk ? Fiskekjøtt i verdenstoppen
Ordet « torsk » kommer av det gammelnorske turskr som betyr turrfiskr - tørrfisk. Torsken er utbredt langs hele norskekysten, det sørlige Barentshavet, Nordsjøen m.m., og det finnes to varianter av arten i våre farvann: Vandrende oseanisk torsk eller norsk-arktisk torsk, også kalt skrei. Den norske torsken er av fagfolk betegnet som en av verdens beste fiskesorter med et fiskekjøtt som er unikt.

Torsk er selskapsmat av høy klasse, og det er mange som inviterer til vennefest med torsk som hovedrett.



 

 

Næringsinnhold i 100 g torsk, rå (spiselig del)

Energiinnhold: 319 kJ eller 75 kcal

Næringsstoffer:
Protein: 18,1 g

Fett: 0,3 g
Mettede fettsyrer: 0 g
Transumettede fettsyrer: 0 g
Enumettede fettsyrer: 0 g
Flerumettede fettsyrer: 0,1 g
Kolesterol: 58 mg

Karbohydrater, totalt: 0 g

Vitaminer:
Vitamin A: 2 µg
Vitamin D: 1,4 µg
Riboflavin: 0,11 mg
Folat: 12 µg
Vitamin B12: 1 µg

Mineraler:
Jern: 0,1 mg
Selen: 30 µg

Kilde: Matvaretabellen.







14 kommentarer

Malene Indiana

04.04.2013 kl.08:47

Så deilig! Min favoritt mat er fisk så det får jeg i meg så mye som jeg klarer! :)

fruensvilje

04.04.2013 kl.08:51

God morgen.En deilig fiskeform du har her,har du folie over når retten står inne i ovnen ?

Anne Mari

04.04.2013 kl.08:52

Elsker fisk. Fisk er godt, fisk er sunt. Fik er mye bedre enn kjøtt.

iselinilsen

04.04.2013 kl.09:32

ÅÅ DU ER BRAA DU

Randi

04.04.2013 kl.09:58

For noen fantastisk flotte bilder du har tatt av maten, jeg er rett misunnelig;-) Dette var en kanon oppskrift.

Kristin

04.04.2013 kl.10:02

nam, nå fikk jeg lyst på fisk!

4 barns mamma

04.04.2013 kl.12:10

Dette hørtes godt ut, tror jeg må printe ut oppskriften og prøve det til uken igjen. Tusen takk :)

matgladilavkarbo

04.04.2013 kl.12:44

4 barns mamma: enkelt og godt ;) lykke til , hyggelig det fristet.

matgladilavkarbo

04.04.2013 kl.12:45

Kristin: så bra ;) viktig å få fisk i kosten , og så godt da ;)

matgladilavkarbo

04.04.2013 kl.12:45

Randi: tusen takk snille du ;) ja dette smakte godt

matgladilavkarbo

04.04.2013 kl.12:46

fruensvilje: Hei, nei lot den stå et hakk høyere enn midt i ;) dette var godt

matgladilavkarbo

04.04.2013 kl.12:47

Malene Indiana: så flink du er, lovet meg selv å ha det 3 ganger i uken men ikke bestandig jeg får det til ;)

matgladilavkarbo

04.04.2013 kl.12:48

Anne Mari: ja elsker fisk jeg og , og man føler seg liksom mer opplagt etter en fiske middag ;)

matgladilavkarbo

04.04.2013 kl.12:48

iselinilsen: Å så snill du er <3

Skriv en ny kommentar

matgladilavkarbo

matgladilavkarbo

49, Narvik

Jeg er en dame på 49 år, denne bloggen har ligget ubrukt nesten 2 år.. Men nå savnet jeg den, jeg bruker den fremdeles for å få inspirasjon.. Har etter tre år på lavkarbo, levd over ett år på vanlig kost med det som følger med det av sukker og høykarbo mat.. Vekten er gått opp. blodsukkeret er steget kraftig. Nu krever kroppen at jeg tar tak i livet igjen. Tilbake på den sunnere sti, jeg og kroppen min trives med å spise mindre karbohydrater i hverdagen. Så nå er det bare å ta sats.. Jeg blir å legge ut litt oppskrifter og dele llitt av mine hverdager etter hvert.

Norske blogger www.blogglink.no ToppBlogg - toppliste for bloggere
Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits