Suppe råd.

 

Og der va påsken plutselig over. Håper dere har hatt en koselig påske med mange hyggelige stunder uansett vær og føre, det har jeg.

Her i Narvik har det kommet store mengder sne som har laget mange farlige situasjoner i fjell og på veier, men ser ut som det begynner å lysne litt nu.. Har kost oss masse med god mat, drikke og litt søte saker så nå er tiden inne til å finne tilbake til hverdagskosten.

Men det kan jo være godt selv om man ikke har festmat, hva med denne herlige kremete og nydelig jordskokksuppen med sprøstekt bacon .. nam nam..

Kanskje noe for morgen dagen?





Oppskrift Jordskokksuppe:

(til 4 personer)

3 Sjalottløk
 
500 g Jordskokker,( uskrelt )
1 dl Hvitvin
8 dl  Fløte
2 dl Melk
2 ss Smør, usaltet (brukte vanlig og kuttet ut å salte det
Smak til med Salt og pepper
 
300 g Bacon, i terninger
 
 

Kutt bacon i terninger og steik det.

Skrell og finhakk sjalottløk.

Fres sjalottløk og jordskokk sammen i en vid kjele.

Ha på hvitvin og kok inn til halvparten.

Hell på fløte og melk og kok til jordskokken er mør.

Kjør i blender til fin konsistens og smak til med salt/pepper.

Serveres med bacon.

 

 

Suppe er jo bare så godt, skal ha det mye oftere heretter.. Og så raskt det går å lage ;) Me like.

Ha en super tirsdag folkens..



 

Litt fakta om jordskokken kanskje ;) Hentet fra wikipedia.

 

Knollane har tynt, gulfiolett skal og lyst, sprøtt og saftig fruktkjøtt. Dei er næringsrike og har ein søtleg, nøtteaktig smak

Jordskokk vert ofte rekna som ein sunn, grønsak Og har dei siste åra fått ein viss renessanse med auka sal. Jordskokk inneheld inulin, ca. 6 mg vitamin C, 560 mg kalium, 4,5 g kostfiber, 78 % vann, 0,0 g feitt og 253 kJ tilført energi per 100 gram matvare. Jordskokk er kalorifattig sidan han ikkje inneheld stive. Inulin er eit karbohydrat som ikkje påverkar blodsukkernivået, og jordskokk kan difor vere veleigna i kosten til diabetikarar

Inulin vert rekna som eit kostfiber som har god verknad på tarmhelsa ved å favorisere dei sunne bifidio-bakteriane og hemme patogene bakteriar i tjukktarmen.

Jordskokk aukar også opptaket av kalsium, B-vitamin og andre mineral. Jordskokk er saman med sikoi den viktigaste kjelda i industriell utvinning av fruktooligosakkarid





10 kommentarer

smidtlyng

01.04.2013 kl.21:25

så godt ut :-)

fruensvilje

01.04.2013 kl.21:34

Du frister med dine lekre retter og jeg som ikke har butikk i nærheten :))

sarah

01.04.2013 kl.21:51

Ååååhhh ser godt ut!

matgladilavkarbo

02.04.2013 kl.00:20

sarah: ja denne smakte nydelig, og toppet med bacon helt herlig ;)

matgladilavkarbo

02.04.2013 kl.00:21

fruensvilje: kan ikke være impulsiv da nei ;) du lager nu også mye godt har jeg sett :)

matgladilavkarbo

02.04.2013 kl.00:21

smidtlyng: tusen takk ;)

fruensvilje

02.04.2013 kl.08:31

takk :))prøver å bruke mest mulig av det vi har her i naturen rundt oss,liker å høste selv jeg :)

matgladilavkarbo

02.04.2013 kl.09:36

fruensvilje: du er flink rett og slett ;) ha en nydelig dag videre, her snør det tett, e vel bare å gå ut å måke sne.. ;)

Nina

03.04.2013 kl.07:22

Nam :) Jordskokk er godt!

matgladilavkarbo

03.04.2013 kl.20:36

Nina: ja , ikke sant. ikke så lenge siden jeg oppdaget den , hehe.. nydelig smak.

Skriv en ny kommentar

matgladilavkarbo

matgladilavkarbo

49, Narvik

Jeg er en dame på 49 år, denne bloggen har ligget ubrukt nesten 2 år.. Men nå savnet jeg den, jeg bruker den fremdeles for å få inspirasjon.. Har etter tre år på lavkarbo, levd over ett år på vanlig kost med det som følger med det av sukker og høykarbo mat.. Vekten er gått opp. blodsukkeret er steget kraftig. Nu krever kroppen at jeg tar tak i livet igjen. Tilbake på den sunnere sti, jeg og kroppen min trives med å spise mindre karbohydrater i hverdagen. Så nå er det bare å ta sats.. Jeg blir å legge ut litt oppskrifter og dele llitt av mine hverdager etter hvert.

Norske blogger www.blogglink.no ToppBlogg - toppliste for bloggere
Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits