Første steg mot vår.
Heisan , nå blir dagene her i nord lysere og lysere, og vårfølelsen kommer snikende.
Med lyset kommer også hybelkaniner og vinduer som har vært uttsatt for reine terroren, og i løpet av mørketiden har fryseren blitt godt fylt. Nærmest spennende å åpne bokser og poser, utrolig hva man har spart på..
Så som det første steg mot vår har jeg startet oppdrag " tømme fryseren før våren".
Noe av det første som skal brukes opp er en ferdigstekt ribbe, den var spart nettopp med tanke på denne retten..
Masse smak og kjøttet blir så mørt at det ramler nesten av bena, mmm.
Serverer med frisk grønnsalat, men best synes jeg det er med finstrimlet syrlig kålsalat. Dette er også en perfekt tapas rett, men anbefaler da å skjære i mindre biter.
Hoi sin saus;
2 fedd hvitløk
½ rød chilipepper
1 ss finrevet ingefærrot, evt. 1 ts malt ingefær
2 ss soyasaus
2 ss tomatpuré
1 dl vann
¼ terning hønsebuljong
4 ss tagatesse
Tilberedning
Finhakk hvitløk og chilipepper og fres det i olje i en stekepanne. Tilsett resten av ingrediensene og la det koke litt inn til en kraftig saus.
Sausen kan gjerne lages ferdig på forhånd og oppbevares på glass i kjøleskap. Den kan også kjøpes ferdig i butikk..
-Skjær ribben i fine serveringsbiter, ha bakepapir på bakeplaten, pensle kjøttet på alle sider. Stek deretter på 200 grader ca 20-30 minutter, vend litt på bitene underveis.
Jeg hadde desverre ikke kål hjemme denne gang, strimlet derfor isbergssalat, gul parika og litt tomat i tynne strimler.. Godt det og.
Syrlig kålsalat:
1 hodekål (men her må du bruke skjønn når det gjelder mengde. Bruk så mye som du tror du/dere vil spise).
1/2 hvitløk
ca 1/2 dl eplesidereddik
salt og pepper
1,5 l vann til «skålding»
Fremgangsmåte:
Skjær kål i fine strimler og ha i en kasserolle eller bolle. Kok opp 1,5 l vann og hell over kålen. La kålen stå og mykgjøre seg i noen minutter med lokk over. Dersom kålen ikke mykner kan du gjøre prosessen en gang til. Kålen skal ikke bli kokt, men den skal bli litt myk. Hell kålen i et dørslag og skyll med kaldt vann. Legg kålen i en bolle og tilsett presset hvitløk, salt, pepper og dynk kålen i eplesidereddik. Det er mulig du må bruke mer enn 1/2 dl. Det kommer an på hvor stor salat du lager. Salaten skal smake skikkelig syrlig! Voila! Snadder! Snadder!
Ha en fin dag folkens, sola skinner fra blå himmel og det er bare opp å hoppe og nyte den.
catarntsen
19.03.2013 kl.10:32
fruensvilje
19.03.2013 kl.10:36
matgladilavkarbo
19.03.2013 kl.12:35
matgladilavkarbo
19.03.2013 kl.12:35