Første steg mot vår.

 

Heisan , nå blir dagene her i nord lysere og lysere, og vårfølelsen kommer snikende.

 Med lyset kommer også hybelkaniner og vinduer som har vært uttsatt for reine terroren, og i løpet av mørketiden har fryseren blitt godt fylt. Nærmest spennende å åpne bokser og poser, utrolig hva man har spart på..

Så som det første steg mot vår har jeg startet oppdrag " tømme fryseren før våren".

Noe av det første som skal brukes opp er en ferdigstekt ribbe, den var spart nettopp med tanke på denne retten..

Masse smak og kjøttet blir så mørt at det ramler nesten av bena, mmm.

Serverer med frisk grønnsalat, men best synes jeg det er med finstrimlet syrlig kålsalat. Dette er også en perfekt tapas rett, men anbefaler da å skjære i mindre biter.

 



Hoi sin saus;                        
2 fedd hvitløk
½ rød chilipepper
1 ss finrevet ingefærrot, evt. 1 ts malt ingefær
2 ss soyasaus
2 ss tomatpuré
1 dl vann
¼ terning hønsebuljong

4 ss tagatesse

Tilberedning

Finhakk hvitløk og chilipepper og fres det i olje i en stekepanne. Tilsett resten av ingrediensene og la det koke litt inn til en kraftig saus.

Sausen kan gjerne lages ferdig på forhånd og oppbevares på glass i kjøleskap. Den kan også kjøpes ferdig i butikk..

-Skjær ribben i fine serveringsbiter, ha bakepapir på bakeplaten, pensle kjøttet på alle sider. Stek deretter på 200 grader ca 20-30 minutter, vend litt på bitene underveis.

 



Jeg hadde desverre ikke kål hjemme denne gang, strimlet derfor isbergssalat, gul parika og litt tomat i tynne strimler.. Godt det og.

 



Syrlig kålsalat:

1 hodekål (men her må du bruke skjønn når det gjelder mengde. Bruk så mye som du tror du/dere vil spise).

1/2 hvitløk

ca 1/2 dl eplesidereddik

salt og pepper

1,5 l vann til «skålding»

Fremgangsmåte:

Skjær kål i fine strimler og ha i en kasserolle eller bolle. Kok opp 1,5 l vann og hell over kålen. La kålen stå og mykgjøre seg i noen minutter med lokk over. Dersom kålen ikke mykner kan du gjøre prosessen en gang til. Kålen skal ikke bli kokt, men den skal bli litt myk. Hell kålen i et dørslag og skyll med kaldt vann. Legg kålen i en bolle og tilsett presset hvitløk, salt, pepper og dynk kålen i eplesidereddik. Det er mulig du må bruke mer enn 1/2 dl. Det kommer an på hvor stor salat du lager. Salaten skal smake skikkelig syrlig! Voila! Snadder! Snadder!

Ha en fin dag folkens, sola skinner fra blå himmel og det er bare opp å hoppe og nyte den.

 

4 kommentarer

catarntsen

19.03.2013 kl.10:32

Det så skikkelig godt ut!

fruensvilje

19.03.2013 kl.10:36

dette såg riktig lekkert ut må jeg si :))og godt med en tømming i fryseboksen en gang i året

matgladilavkarbo

19.03.2013 kl.12:35

fruensvilje: ja det må til, sparer på alt for mye, hehe.. ;) ha en fin dag videre

matgladilavkarbo

19.03.2013 kl.12:35

catarntsen: tusen takk ;)

Skriv en ny kommentar

matgladilavkarbo

matgladilavkarbo

49, Narvik

Jeg er en dame på 49 år, denne bloggen har ligget ubrukt nesten 2 år.. Men nå savnet jeg den, jeg bruker den fremdeles for å få inspirasjon.. Har etter tre år på lavkarbo, levd over ett år på vanlig kost med det som følger med det av sukker og høykarbo mat.. Vekten er gått opp. blodsukkeret er steget kraftig. Nu krever kroppen at jeg tar tak i livet igjen. Tilbake på den sunnere sti, jeg og kroppen min trives med å spise mindre karbohydrater i hverdagen. Så nå er det bare å ta sats.. Jeg blir å legge ut litt oppskrifter og dele llitt av mine hverdager etter hvert.

Norske blogger www.blogglink.no ToppBlogg - toppliste for bloggere
Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits