Hjelp vi blir tjukkere!

Heisan alle sammen, så hyggelig du kikker innom...

De siste 14 dager har jeg kost meg med denne boken: Hjelp vi blir tjukkere!

Dette er en bok skrevet av Gary Taubes.

Han er gitt ut mange bøker som tar opp et emne som mange er interessert i, nemlig vektminskning.

 Han har skrevet mange bøker om dette: Wisdom on diet, Good calories, Bad calories, Weight control, and disease.                                                                                   I tillegg har han skrevet en hel haug artikler som er utgitt i The New york time Magazine og flere andre tidsskrifter, mottat masse priser, og er en ettertraktet foreleser om emnet.

 
I denne boken fremlegger han nye bevis på hva karbohydratene og sukkeret i kostholdet vårt har ført til. Han har brukt 10 år på boken, og har hentet inn ufattelig med dokumentasjon og mener at den økende overvekten og forekomst av diabetes og livsstilssykdommer over hele verden er et alvorlig folkehelseproblem  og ikke den enkeltes personlige byrde..

Han har forsket lenge på problemstillinger som: hva gjør oss fete ? Hvorfor meg? Hvorfor blir jeg tykk akkurat der? Hvorfor nå? Og at fedme ikke bare handler om kalorier inn og ut... Han tar opp hvilke rolle våre gener har for  om vi er tynn eller tykk og gir oss kunnskap om hvordan holde oss slank og hva du bør spise eller ikke..

 

 

Det er forlaget Lille Måne som ble etablert høsten 2004, som har gitt ut denne boken sammen med en hel mengde andre bøker som omhandler emnet:  LCHF (Low Carb High Fat) eller også kalt ekte lavkarbo, som i dag er forlagets kostholdsprofil. Vil også anbefale boken Fristende Lavkarbo og Naturlig mat..

http://www.lillemaane.no/Dette er en bok som er interessant for de fleste av oss.. Ikke bare for å slanke deg, men for å ha kunnskap om emnet. Han tar opp masse problemstillinger som virkelig er interessante. Hvorfor blir jeg tjukk av maten jeg spiser, mens kanskje samboeren din holder seg like slank uansett hva han spiser, -urettferdig sier nu jeg og det er nettopp det som er det spennende med denne boken. Budskapet hans er nettopp at noen er mer disponibel for å bli  fet, og noen tåler karbohydrater mer enn andre.

En kjempe interessant bok som jeg blir å lese en gang til for å få med meg alt. Han har skrevet denne boken nettopp av den grunn, at vi lesere skal bli interessert i hvorfor blir vi fete og hva kan vi gjøre med det ! 

 Han sier også at vi skal være kritiske til det som står i den.

Han vil at vi som lesere skal stille spørsmål til hans meninger og også til helsemyndighetenes og andre helseinstitusjoner råd, som han mener dikterer opinionen i hva som er et sunt kosthold.

Vel dette er noe alle må gjøre seg opp en personlig mening om, synes det var interessant lesing og skrevet på en forståelig måte for en vanlig leser...

Anbefales for den vitebegjærlige ;)  Har du gjort deg opp en mening i dette mylderet av informasjon om kosthold ??

Nu er det frokost og så trening, ble inspirert av boka jeg ! Så opp å hopp folkens, en ny dag med nye muligheter..

  

4 kommentarer

hanne

27.02.2013 kl.10:38

hei elisabeth. flotte innlegg! følger med.

fruensvilje

27.02.2013 kl.17:20

Jeg er veldig opptatt av temaet og skjønner noe men har nok ennå masse å lære.

Lavkarbo er nok ikke en diett jeg greier å leve på,men en blanding av lavkarbo og middelhavsmat kan jeg like :))

matgladilavkarbo

27.02.2013 kl.20:57

fruensvilje: ja alle er vi forskjellige og må tilpasse etter hva vi ønsker og liker ;)

matgladilavkarbo

27.02.2013 kl.20:57

hanne: tusen takk søte du ;)

Skriv en ny kommentar

matgladilavkarbo

matgladilavkarbo

49, Narvik

Jeg er en dame på 49 år, denne bloggen har ligget ubrukt nesten 2 år.. Men nå savnet jeg den, jeg bruker den fremdeles for å få inspirasjon.. Har etter tre år på lavkarbo, levd over ett år på vanlig kost med det som følger med det av sukker og høykarbo mat.. Vekten er gått opp. blodsukkeret er steget kraftig. Nu krever kroppen at jeg tar tak i livet igjen. Tilbake på den sunnere sti, jeg og kroppen min trives med å spise mindre karbohydrater i hverdagen. Så nå er det bare å ta sats.. Jeg blir å legge ut litt oppskrifter og dele llitt av mine hverdager etter hvert.

Norske blogger www.blogglink.no ToppBlogg - toppliste for bloggere
Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits