Morsdagskaken i "boks"..

 

Snart morsdag og da synes jeg at jeg fortjener denne herligheten, Fedons herlige sjokolade kake.

En nydelig mørk og søt herlighet som mor blir så fornøyd når hun får en bit til kaffen..

Hva skal dere lage til morsdag ?

 


Oppskrift på Fedons franske sjokoladekake;

250 g minst 70 % sjokolade

150 g smør, smelt sjokolade og smør sammen, rør kraftig, og avkjøl.

5 store egg

125 g sukrin

2 ts vaniljesukker

-Skill eggene, pisk eggehvitene med halvparten av sukkeret og vaniljesukkeret.

-Pisk plommene med resten av sukkeret og vaniljsukkeret.

 


Vend deretter alt sammen, smør en 20 cm form og hel i røren,

Stek på 160 g, 50-60 minutter..

Avkjøl bunnen, sett på fat.

Fyll; 1 dl fløte, kokes opp, 125 g sjokolade (minst 70 %) røres inn, helles over kaken.

Bruk en stekespade og smør raskt utover.. Sett deretter kaken til avkjøling

 

mmmm......

7 kommentarer

Aina Catrine

08.02.2013 kl.18:33

Høres veeeldig deilig ut, men hadde nok fått sukkersjokk etter et halvt stykke!

fruensvilje

08.02.2013 kl.18:42

en flott og delikat kake :))

Lilli

08.02.2013 kl.19:20

Så godt ut :)

matgladilavkarbo

09.02.2013 kl.17:15

Lilli: tusen takk, den er som konfekt , nydelig til kaffe ;)

matgladilavkarbo

09.02.2013 kl.17:16

fruensvilje: takk, denne forsvinner bestandig fort ja ;)

matgladilavkarbo

09.02.2013 kl.17:17

Aina Catrine: mørk sjokolade balanser fint det søte e jo litt bitter i tillegg. Men et lite stykke er nok ... Om gangen .. ;)

Joachim

14.02.2016 kl.11:36

Tusen takk :) var en perfekt kake å lage sammen med 5 år sønn mens mor sover på morsdagen. :) . Så enkel at hvem som helst uenfaren kan lage den. 😆

Skriv en ny kommentar

matgladilavkarbo

matgladilavkarbo

50, Narvik

Jeg er en dame på 49 år, denne bloggen har ligget ubrukt nesten 2 år.. Men nå savnet jeg den, jeg bruker den fremdeles for å få inspirasjon.. Har etter tre år på lavkarbo, levd over ett år på vanlig kost med det som følger med det av sukker og høykarbo mat.. Vekten er gått opp. blodsukkeret er steget kraftig. Nu krever kroppen at jeg tar tak i livet igjen. Tilbake på den sunnere sti, jeg og kroppen min trives med å spise mindre karbohydrater i hverdagen. Så nå er det bare å ta sats.. Jeg blir å legge ut litt oppskrifter og dele llitt av mine hverdager etter hvert.

Norske blogger www.blogglink.no ToppBlogg - toppliste for bloggere
Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits